marți, 19 ianuarie 2010

Tura schi Valea Soarelui (Sinaia)

Duminica dimineata traseram o fuga pana la Sinaia. Vreme superba, telecabina a trecut prin plafonul de nori undeva intre cota 1400 si cota 2000. Pe platou era deci soare, cald si bine. Dar asta doar timp de o tura - doua. :)
Restul turelor le-am facut insotiti de un vanticel rece care a "saltat" norii de pe Sinaia si i-a trecut muntele, aducand un fel de ceata (nesuparatoare, vizibilitate 30-40m). S-a facut si destul de frig, insa soarele, ireal, restabilea in rastimpuri echilibrul. :)
Am ajuns acasa nu rupti, dar daramati, ceea ce ma mira pentru ca n-am mai schiat de 4 ani. Dupa o zi de schiat si la conditia fizica pe care (nu) o avem, ma asteptam sa nu mai putem merge... Bine, nici partia n-a fost una grea, e cotata ca "medie".
Partea nasoala a fost ca desteptul de la centrul de inchirieri din Sinaia (la intrarea in parcarea de la telecabina, langa restaurant), nu mi-a reglat ca lumea legaturile si unul dintre schiuri sarea foarte usor. Concluzia este: chiar daca vi se cere sa puneti bocancul pe masa la reglat legaturile, dupa "reglare" incaltati-va si cuplati schiurile. Daca atunci cand va aplecati fata-spate partea din fata a legaturii se cracaneaza si are tendinta sa elibereze bocancul/claparul, acea legatura e prea slaba si gigelul care "v-a reglat" ar face bine sa vina sa se aplece, ca nu-i cade nimic.
Costuri:
60RON motorina (am facut plin plecare / plin sosire) - impartim la 4, ca ne-au insotit Mona si Manesh. :)
25RON schiuri (de caciula, avem claparii nostri, 40 cu tot cu clapari).
130RON skipass de caciula pe toate cele. 5RON un hot dog (impartit)
2RON un ceai (je, sofer, deh...)
5RON un vin fiert (elena, copilot de nadejde, deh...).
35RON o portie de pastrama de berbecut la cota 2000 pana a venit telecabina (am impartit-o ca era mare).
5RON o bere fara alcool (impartita si asta, ca mai aveam vin fiert la termos, gratie copilotului... lasat la masina).
----------
Total:
194.5 Io,
197.5 Elena. Damn!
:))

Nu mai stiu cat costau (in puncte / RONi) urcarile si coborarile, dar cu "schi-pasul" de o zi, luand telecabina sinaia - 1400 / 1400 - 2000 / telescaun la partie de vreo 7-8 ori / telecabina inapoi, am iesit pe plus. O
nota pentru cei care, ca si noi, n-au mai schiat de cativa ani: au ajuns cartelele cu RFID si la Romanika. In sfarsit nu mai trebuie sa bagi mana in buzunar dupa cartonel, il lasi acolo si e suficient sa imbratisezi dragastos panoul de control al accesului. Garantia e 20RON (peste cei 130) si se restituie la inapoierea cartelei la casierie.
Poze:
http://picasaweb.google.com/MDunka/SchiPeValeaSoareluiSinaia#slideshow

Niciun comentariu: