luni, 22 februarie 2010

Concurs TVR J.O. 2010 - sesizare.

Buna ziua,

 

Ma numesc Mircea Dunka, sunt inginer programator, locuiesc in Bucuresti si urmaresc cu interes desfasurarea Jocurilor olimpice. Asa se face ca m-am lasat convins sa particip la concursul cu care atrageti telespectatorii sa va incredinteze datele personale. Si daca tot e bal si foamea e mare, am zis sa o inscriem si pe bunica mea, pentru ca la cat este de norocoasa, sigur v-ar fi luat una dintre camerele de luat vederi. :)

 

Din pacate insa, acest lucru este imposibil dintr-o eroare a celor care au costruit site-ul. Mai precis, seria buletinului bunicii mele este "A1", iar validarea campului "seria" de pe formularul de inscriere impiedica introducerea seriilor alfa-numerice!

 

Aici trebuie sa mentionez ca aceasta greseala duce la imposibilitatea pensionarilor peste o anumita varsta de a se inscrie pe site-ul dvs. Iar conform Regulamentului concursului, citez:

 

"SECTIUNEA 5. DREPTUL DE PARTICIPARE

Concursul interactiv cu premii "Ai cod alb la premii olimpice" este deschis tuturor participantilor rezidenti in Romania, cu exceptia angajatilor SRTV si ai Panasonic Romania si rude pana la gradul I inclusiv.
"

 

Stiu, probabil ca va buseste rasul (adevarul este ca si mie mi se pare hilara problema), dar privind dintr-un alt unghi (desigur, exagerat), daca eram in State, bunica mea ar fi devenit in acest moment milionara in dolari, avocatii ocupandu-se foarte serios de problemele legate de discriminarea pe orice criterii (indiferent de motive). Si nu ar fi primit banii ca pe o compensatie a discriminarii, ci ca pe o intelegere amiabila care sa evite stirbirea imaginii institutiei dvs.

 

Dar despre imagine va intereseaza prea putin, se pare:

 

Banuiesc ca nu are rost sa va atrag atentia asupra modului in care arata formularul de inscriere ("Cre este indiciul?") - probabil ca ati corectat deja eroarea. Dar ce ne facem cu restul greselilor? Folosirea liniei de pauza in titlul formularilui este abuziva ("Iarna asta - ai cod alb la premiile olimpice !""). Titlul, asa cum este el scris, nefiind nimic mai mult decat o simpla propozitie exclamativa, lipsita de insertii, eludari sau explicatii. Probabil niste ghilimele s-au pierdut undeva pe drum - perechea celor care inchid titlul formularului. De asemenea, folosirea spatiului inaintea semnelor de punctuatie nu este prevazuta in Gramatica pe care eu cat de cat am invatat-o candva. (Mai cititi o data titlul, cu si mai mare atentie.)

 

In aceste conditii, cu patru(!) greseli pe o singura pagina – si aceea un formular amarat –, despre dezacordul din regulament "Extragerea se va face in prezenta unei comisii format dintr-un reprezentant", nu cred ca mai are rost sa comentez...

 

Stiu, ne grabim cu totii si nu avem timp sa verificam totul. Insa site-ul acesta este cartea dumneavoastra de vizita pe web, iar pe pagina concursului va invitati toti telespectatorii. Ce gasesc ei acolo? O mare varza, dupa parerea mea...

 

       Cu stima,

Mircea Dunka.

 

Niciun comentariu: