marți, 12 noiembrie 2013

Un fel de scrisoare către Victor Ponta.

Legat de proiectul Roșia Montană, care la presiunea străzii și cu puțin noroc va fi respins săptămâna aceasta, Victor Ponta a declarat zilele trecute într-o emisiune unde altundeva decât la Antena 3: "Nu mă deranjează ideea că proiectul va fi respins, mă deranjează că în România nu facem proiecte mari de teama drobului de sare."

Să mori tu?!

În Romania nu facem proiecte mari pentru că șpăgile le tripleaza valoarea și nu suntem o țară extraordinar de bogată, care vă susțină pe toți. Abia ne ajung banii de un metrou de la Eroilor în Drumul Taberei. Metrou până în Otopeni? Autostrăzi? Cale ferată de mare viteză? Vise taică, vise! Nici nu vreau să mă gâdesc cât ar putea costa!!!

În Romania nu facem proiecte mari pentru că nu reușiți să vă înțelegeți care să fure acum si care data viitoare. Câștigă unul o "licitație" și ceilalți sugaci la țâța banului public bagă contestații până expiră studiul de fezabilitate. Ho nemâncaților, că vă vine rândul și vouă! A, sunteți 0 lei dar aveți procese și șpăgi de dat pentru "proiecte" anterioare? Înțeleg... E mai bine sa "facem" mai multe proiecte mici...

În Romania nu facem proiecte mari pentru că nu eficiența proiectelor și dezvoltarea țării vă interesează, ci profitul si bunăstarea găștii transpartidice de mafioți și parveniți. Și sunteți din ce în ce mai mulți!

Ca o concluzie a frazei anterioare, în Romania nu facem proiecte mari pentru că, deși încercăm de ani de zile să reducem numărul de parlamentari, să vă mai rărim adică, voi, cei cu Legea în mână, total împotriva naturii vă înmulțiți ignorându-ne cu nerușinare!!!

În Romania nu facem proiecte mari pentru că din momentul în care ai ajuns prim-ministru ai dat cu mucii în fasole și ți-ai tăiat singur craca credibilității (presupunând că aveai vreun pic dinainte și ignorând chiar modul în care ai ajuns prim-ministru - lucru greu de făcut de către orice om cu cap din țara asta sau de afară)!

În Romania nu facem proiecte mari pentru că în loc să le modernizați, ați distrus cam toate întreprinderile care puteau susține cu utilaje și / sau tehnologie asemenea proiecte. Deh, terenurile de sub acestea valorau mult mai mult decât potențialele șpăgi de la eventualele proiecte mari. Și erau mult mai la îndemână. Apelăm deci la străini care costă de câteva ori mai mult fără să fie cu ceva mai buni.

Și aș putea continua pe câteva pagini, însă aș repeta lucruri arhicunoscute și evidente pentru majoritatea dintre noi.

Ce m-a deranjat cel mai tare la declarația ta însă n-a fost ignorarea nesimțită a realității, ci menționarea drobului de sare.

Broscănele, nu știu de ce, dar auzindu-te vorbind am avut senzația că m-ai făcut prost fără să am vreun drept la replică. Și asta n-ar fi o problemă, dar n-ai dat doar în mine. Au ieșit în stradă mii de oameni care n-au acceptat să vă lase să vă faceți plinul și de data aceasta. Dar și ei sunt învățați sa fie călcați in picioare zilnic, doar vă plătesc ca și mine salariile. Problema e că ai făcut-o proastă și pe mă-ta, (care nu cred că e de acord cu mizeria pe care erai gata-gata să o semnezi) și tot proastă pare să fie și Daciana. Ehee, și de aici începi să ai probleme... Hahaha, ești mâncat! Face și fata politică, dar are mai mult bun simț decât tine și de data asta cred că ai lovit-o. Sincer, n-aș vrea să fiu în pielea ta.

Da, e greu să gândești ce spui înainte de a spune!

Începând din seara aceasta cred că ar trebui să te duci acasă cu o pancartă pe care să stea scris cu litere de o șchioapă: "Daciana, dragostea mea, iartă-mă! Conduc o țară de gogomani în care eu sunt cel dintâi!"

luni, 7 ianuarie 2013

RE: Raspuns CNADNR SA la sesizarea dvs. din data de 29.12.2012

 

Adica... frectie. Stimate Birou Comunicare, va multumesc pentru raspunsul prompt. :))

 

Cum anume pot eu dovedi „faptele necorespunzatoare" ale personalului din subordinea CNADNR? Oare „sesizarea pe loc" a organelor statului nu inseamna amanarea calatoriei, asteptarea prezentarii acelor organe si completarea unor scurte declaratii (eventual cu deplasarea tuturor celor implicati la sediul organelor)? In functie de solicitudinea acelor organe si de posibilitatea taxatoarei de a parasi postul, toate acestea ar fi putut insemna sa ajung la destinatie a doua zi. Pentru ce? Pentru un furt de 93 de bani?

 

In alta ordine de idei, vad ca ma puneti me mine sa fac ordine. Haideti sa fim seriosi! V-am facut o sesizare, miscati-va fundul din birou si incercati o trecere a frontierei, eventual cu o masina cu numar de Moldova, ca tot se duc sa sarbatoreasca revelionul... Incurcati-va putin in bani si o sa vedeti ce rest primiti. Pardon, in primul rand intrebati  (am si eu italics), intrebati cat este taxa. Si comparati cu tabelul pe care mai mult ca sigur o sa-l vedeti clar de la volanul masinii, doar l-ati afisat conform legii.

 

Tot cu aceasta ocazie poate carati si un portbagaj de asfalt, sa astupati gropile pana la jumatatea podului, ca de la jumatate incolo bulgarii au reusit sa il intretina. Si asta, cu doar 2 euro taxa de pod, nu cu 6. Chiar, de unde aceasata diferenta uriasa??? Cativa dintre stalpii nostri par ca vor sa sara in Dunare, becurile noastre se aprind din 1 in 3 (doar pe o parte!)... Dezastru, ce sa mai discutam...

 

La dus:

 

 

 

La intors (geniala ideea de a nu lumina podul, pare ca nu sunt gropi deloc!):

 

 

 

Revenind, sa presupunem ca sesizam organele abilitate. Ce urma dupa aceea? Instituirea unei comisii? Declansarea unei anchete? Sanctionarea administrativa a angajatului respectiv care a avut ghinionul sa fraiereasca vreun maniac? Da, stiu, asa e legea, asa e procedurili. Cat despre angajat, aflat la prima abatere dovedita, acesta ar primit cel mult o mustrare scrisa. Dupa care ar fi inceput probabil sa se scuze ca... n-are rest. Pentru ca fix ordinul ministerului, stabilind o taxa in cuantum de 27 lei si 7 bani incurajeaza practicile sesizate. Asta doar daca nu cumva aveti grija si alimentati gheretele de taxare cu saci cu monezi de un ban si zece bani.

 

Oare bulgarii cum pot taxa cu o suma intreaga (2 euro sau 4 leva)?

 

Eu nu urmaream sa-i deschid angajatei dvs. vreun un dosar penal. Nu, eu as vrea doar sa nu se mai intample lucrurile semnalate. De aceea as fi preferat un raspuns de genul „va multumim pentru sesizare, vom investiga cele semnalate". Mai curajos ar fi fost un „aveti dreptate, nu ne-am gandit, taxa de 27.07 e aiurea, o vom rotunji / vom propune ministerului infiintarea unei comisii care sa studieze oportunitatea blah, blah, blah". Pentru acestea insa, trebuie ca la nivelul vostru sa existe un pic de vointa. Iar voi... Sunteti varza!!!

 

Am mers pe autostrada in Bulgaria, prin dealuri si munti. Am trecut, culmea, si prin cateva tuneluri! Nu ma asteptam sa gasesc asa ceva la ei, dupa cate mistouri facem noi si cat de destepti ne credem. Prin contrast, ca sa ajungem la schi, noi, desteptii, pierdem de ani de zile cate o jumatate de zi pe Valea Prahovei, pe o banda pe sens, fara ca macar trecerile de pietoni din statiuni sa fi fost inlocuite cu poduri pietonale...

 

 

Dragul meu „Biroul Comunicare al CNADNR SA", inca de la intrarea in Romania, CNADNR SA ne face țara de râs:

 

 

 

De 23 de ani sunteti incapabili de mai mult.

:(

 

Cu stima,

Mircea Dunka.

 

 

 

From: Presa [mailto:presa@andnet.ro]
Sent: Monday, January 07, 2013 12:15 PM
To: Mircea Dunka
Subject: Raspuns CNADNR SA la sesizarea dvs. din data de 29.12.2012

 

Stimate domn,

 

Ca urmare a mesajului dvs. referitor la taxa pentru trecerea podului de la Giurgiu - Ruse, va comunicam urmatoarele:

 

In prezent tarifele pentru trecerea podului Giurgiu-Ruse se aplica in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr. 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – SA, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Referitor la experienta mai putin placuta pe care ati avut-o cu unul dintre angajatii de la Giurgiu, va asiguram ca CNADNR SA dezaproba orice fel de comportament neadecvat al angajatilor sai si sanctioneaza personalul din subordine atunci când faptele necorespunzatoare ale acestora sunt dovedite.

Totodata, CNADNR SA recomanda tuturor utilizatorilor ca, atunci când sunt protagonisti sau martori ai unor practici nelegale, sa sesizeze pe loc organele abilitate ale statului.

 

Avand in vedere situatia prezentata de dvs. consideram ar fi trebuit sa acordati atentia necesara documentului fiscal primit (bonul fiscal) si sa solicitati restul corect.

Mai mult, subliniem ca tarifele sunt afisate la toate ghiseele unde se incaseaza taxa pentru trecerea podului.

 

Cu stima,

 

Biroul Comunicare al CNADNR SA

tel/fax: 021-264.32.47

e-mail: presa@andnet.ro

 

marți, 1 ianuarie 2013

D'ale Băbuşcuţei

- Tati, am jucat poker!
- Bravo, pe ce aţi jucat?
- Pe masă!