luni, 21 decembrie 2009

Astia reconstruiesc Arcul de triumf!

"Peste 8 milioane euro pentru restaurarea Arcului de Triumf

Consilierii municipali au probat miercuri un proiect de hotarare care vizeaza consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf din Capitala, valoarea acestuia fiind de 8.550.181 euro, din care aproape 7 milioane sunt repartizati pentru constructii-montaj, transmite Agerpres.

Proiectul propus de primarul general Sorin Oprescu pe ordinea suplimentara a sedintei CGMB are in vedere efectuarea unor lucrari la elementele structurale si de utilitati ale obiectivului turistic."

Eu cred ca asta e viitorul in furaciuni. Si inca unul luminos! Restaurarea. Dupa ce 20 de ani nu s-a mai miscat nimic in domeniu, dupa ce s-a furat tot ce se putea fura, dupa ce s-au schimbat bordurile si s-au tras straturi peste straturi de asfalt iar garduletele din jurul blocurilor se vor fi reparat... Ce ramane de facut? Toate astea au fost gainarii. E vremea sa trecem la lucruri serioase!

Asta vara, in Maramures, nu am fost lasat sa fac poze intr-una dintre bisercile de lemn ridicate pe la 1600. Administratorul, o localnica foarte hotarata, era convinsa ca bucurestenii cu masini straine care fac poze in interior nu-i pot aduce decat ghinion. O patise deja cu cativa ani inainte cand se trezise cu o echipa de restauratori venita "de sus" care a reparat ce a reparat si pe urma a plecat. Ce a ramas in urma ei, se poate vedea cu ochiul liber. Zonele de pictura restaurata arata jalnic. Zonele in care pictura originala a scapat insa, sunt incredibil de vii...

I-am povestit ca am copilarit acolo, ca veneam in fiecare vara in vacanta, ca iubesc locurile si oamenii aceia... Nimic! "Daca pozele ajung unde nu trebuie?" Ma uit la stirea asta si incep sa ii dau dreptate...

http://www.romanialibera.ro/metropola/a172745-peste-8-milioane-euro-pentru-restaurarea-arcului-de-triumf.html

Niciun comentariu: