joi, 17 decembrie 2009

IPTV de la Romtelecom.

** Romtelecom, unul dintre principalii operatori de pe piaţa de telecomunicaţii din România, a lansat în zece oraşe serviciile de televiziune prin internet (IPTV), urmând ca, în viitorul apropiat, să introducă şi pachete de canale TV în format High Definition.


Trei furnizori de servicii HD

Prin lansarea serviciului IPTV, Romtelecom va deveni cel de-al treilea operator telecom ce furnizează servicii de televiziune de înaltă definiţie (HD). În România, operatorul INES a lansat primul servicii HD, urmat de UPC România, care a intrat, începând cu luna octombrie, pe o piaţă cu un potenţial de un milion de clienţi, prin furnizarea serviciilor de televiziune digitală de înaltă definiţie (HDTV).

La sfârşitul anului 2008, piaţa românească de televizoare compatibile cu formatul de înaltă definiţie ajunsese la un total de 642.000 de dispozitive HD Ready şi 78.000 de televizoare Full HD. În prezent, numărul total a ajuns la aproape un milion”, declara recent Iulia Florea, director Customer Relations and Retail Sales în cadrul UPC România. Mişcările UPC pe segmentul HD sunt menite să crească baza de clienţi pe TV şi să atragă pe televiziunea digitală abonaţii care renunţă la cablu.

http://standard.money.ro/articol_111298/romtelecom_lanseaza_iptv__urmeaza_serviciile_hd.html

Niciun comentariu: