vineri, 19 martie 2010

Medicamente (ne)compesate

O noua intoxicare marca CAS.

 

Zice-se ca bolnavii carora “li se prescriu medicamente scumpe" vor trebui sa suporte din buzunar nu stiu ce procent din valoarea acelor medicamente. Ei sunt de vina, bolnavii, pentru destabilizarea sistemului sanitar si lipsa fondurilor. Si daca au fite, trebuie sa plateasca! Si s-a calculat ca vor plati. Nu oricat, ci de circa 9x mai multi bani decat dau acum pe medicamentele compensate...

 

Domnilor care ati creat aceasta lege, va spun io ca sunteti niste aberanti. Medicii de familie sunt obligati prin legea existenta sa prescrie nu medicamente compensate ci SUBSTANTE ACTIVE. Adica nu exista retete compensate continand "medicamente scumpe"! Iar farmaciile sunt obligate prin aceeasi lege sa elibereze medicamentele cele mai ieftine care contin substanta respectiva in dozajul recomandat. Iar daca la farmacie bolnavul opteaza pentru un medicament mai scump, plateste diferenta. Asta scrie in actuala Lege a santatii sau cum dracu ii zice. Si pare corect.

 

In concluzie, daca nimeni nu prescrie medicamente scumpe, ca nu e voie, la ce pila lu' Terente ati umblat, ca nu pricep cum aduceti legea din condei asa incat se va ajunge la "de noua ori pretul platit acum"???

 

 

Niciun comentariu: